Maku

Paahdettua kananpoikaa, ratatouille ja maalaisperunoita

45 min
3.3
0

Paahdettua kananpoikaa, ratatouille ja maalaisperunoita

MU
GL
0
3.3
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gbroilerin rintaleikkeitä
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 dltuoretta timjamia
  • 1 rklvoita
  • 10 kplperunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Ratatouille

  • 600 gmunakoisoa
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 50 gvihreitä papuja
  • 400 gkuorittuja tomaatteja (säilyke)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tltimjamia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa munakoisot kuutioiksi ja pane siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja ripottele kuutioiden pinnalle suolaa. Jätä hikoilemaan noin puoleksi tunniksi.
Mausta broilerin rintaleikkeet suolalla ja pippurilla. Nosta ne kookkaaseen uunivuokaan.
Purista puolen sitruunan mehu broilerin päälle ja hiero pintaan voita.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Purista pintaan toisen sitruunanpuolikkaan mehu.
Lisää uunivuokaan broileripalojen ympärille pestyt, lohkotut ja öljytilkassa pyöräytetyt perunat. Työnnä vuoka uuniin ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä.
Riivi pavut ja halutessasi puolita ne. Keitä 4–5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit ja lisää kypsennetyt pavut, pilkottu kesäkurpitsa ja kuutioitu paprika, josta sisukset on poistettu. Kuullota vielä parin minuutin ajan.
Lisää säilyketomaatit.
Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
Huuhdo tällä välin munakoisokuutiot ja painele ne kuiviksi talouspaperilla.
Kuumenna loput öljystä paistinpannulla ja paista kuutiot pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kumoa munakoisokuutiot kattilaan.
Mausta seos balsamiviinietikalla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla ja keitä vielä 15 minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoa haaleana maalaisperunoiden ja paahdetun kananpojan kanssa.
•Valitse ruokiin laadukasta kananlihaa, kuten jyväbroileria tai maissikanaa. Ranskassa parhaat kanaruuat valmistetaan sinijalkaisista vapaana kasvaneista Bressen-kanoista.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä