Paahdettua hanhenrintaa, couscous & appelsiinikastike

0
0

Paahdettua hanhenrintaa, couscous & appelsiinikastike

Jos etsit korvaajaa joulukinkulle, niin hanhenrinta sopii loistavasti korvaajaksi joulupöytään.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplKokonainen hanhenrinta n.900g
  • 1 rklsormisuolaa
  • 1 rklneilikoita
  • 1 tlmustapippuria myllystä

appelsiinikastike

  • 5 dlkanalientä
  • 1 kplappelsiinin mehu
  • 1 kplappelsiinin kuorta raastettuna
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 2 rklCointreau-likööriä
  • 1 kplkanelitanko

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Tee hanhenrintaan rasvapuolelle viiltoja

Suolaa ja pippuroi hanhenrinta rasvapuolelta

Aseta hanhenrinta kylmälle pannulle ja laita pannu lämpenemään

Ruskista kunnes nahkapuoli on kauniin ruskea

Nosta rinta työpöydälle ja upota viiltoihin neilikoita

Nosta rinta uuniin 200 asteeseen ja paista kunnes sisälämpö on 68 astetta

Anna vetäytyä 15minuuttia ennen leikkaamista

Kastike:

mittaa kanaliemi kattilaan ja kiehuta kunnes 3dl jäljellä

lisää loput ja anna kiehua kunnes n.2dl jäljellä

Leikkaa hanhi ohuiksi siivuiksi ja valele kastikkeella

tarjoa kuivatuilla persikoilla maustetun couscousin kanssa

myös polenta ja risotto sopii hyvin lisukkeeksi

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä