Maku

Paahdettu tomaattikeitto ja timjami-juustoleivät

45 min
4.5
5

Paahdettu tomaattikeitto ja timjami-juustoleivät

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos
Tomaattien ja sipuleiden paahtaminen uunissa tuo tähän keittoon ihanan maun. Helposti valmistuvan keiton kaveriksi paistetaan pannulla rapeat juustoleivät.

Ainekset (4 annosta)

Keitto

  • 8 kpltomaattia (kypsiä)
  • 1 kplsipuli
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 5 dlkanalientä (tai kasvislientä)
  • 3 dlvettä
  • 1 dlkuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Leivät

  • 8 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (gruyere)
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 rklvoita (leipien voiteluun)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Pilko tomaatit reiluksi paloiksi ja poista siemenet. Kuori ja halkaise sipuli ja valkosipulinkynnet.

Laita tomaatit ja sipulit uunipellille ja sekoita mukaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Paahda kasvikset 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes ne ovat paahtuneet.

Kuumenna kattilassa kasvisliemi. Lisää liemeen paahdetut tomaatit ja sipulit ja anna kiehua 5 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta.

Laita leipäviipaleen päälle juustosiivuja. Ripottele päälle timjaminlehtiä. Nosta toinen leipäviipale kanneksi. Voitele kevyesti siivujen ulkopuolet.

Paista leivät pannulla molemmilta puolilta kunnes pinta on rapea ja juusto on sulanut.

MITÄ PIDIT?
4.5