Paahdettu tomaattikeitto

50 min
4.3
1

Paahdettu tomaattikeitto

GL
MU
1
4.3
Paahdettu tomaattikeitto on supertäyteläistä! Soppa-ainesten paahtaminen uunissa tuo tomaatista esiin uusia vivahteita.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1250 gtomaattia (ylikypsää)
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 -2 kplvarsisellerin vartta
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 3 dlvettä (tai tomaattimehua)
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 3/4 dlmascarponejuustoa
  • 2 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Huuhtele ja puolita tomaatit, poista kannat ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille tai vuokaan.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi selleri. Halkaise chili ja poista siemenet. Lisää ainekset pellille.

Valuta päälle öljy, balsamico ja hunaja. Paahda aineksia 225-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja tomaatit osittain muhjuuntuvat.

Soseuta ainekset monitoimikoneessa, tehosekoittimella tai kattilassa sauvasekoittimella.

Lisää keittoon sen verran vettä tai tomaattimehua, että siitä tulee sopivan sakeaa. Murenna sekaan liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kerma. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Tarjoa mascarponen ja basilikasilpun kanssa.

Vinkki!

 * Keiton lisäkkeeksi sopii myös labneh, jogurtista valuttamalla tehty tuorejuusto, joka tuo tuulahduksen Lähi-idästä. Sekoita keskenään 500 g turkkilaista jogurttia ja 1/2–1 tl suolaa. Murskaa sekaan 1 pieni valkosipulinkynsi. Vuoraa siivilä sideharsokankaalla ja kaada jogurtti siivilään. Anna valua ja kiinteytyä jääkaapissa 1–2 vrk. Mausteeksi sopii sumac- tai zataar-mauste. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä