Maku

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Tomaatti-paprikakeitto saa ihanan maun, kun kasvikset paahdetaan grillissä. Viimeistele annokset korianterilla, suolapähkinöillä ja chilillä.
GL
MA
MU
VE
4
1
Julkaistu: 27.6.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 3 kplvarhaissipulia
  • 3 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplpihvitomaattia
  • 1/2 kplmieto chili
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 5 dlkasvislientä
  • 1 tlsokeria

Viimeistelyyn

  • 2 1/2 dlkaurakermaa (1 purkillinen, Oatly)
  • korianteria (1/2 ruukkua)
  • 1 dlsuolapähkinöitä (rouhittuina)
  • chiliä
  • varhaissipuleiden varsia (silputtuna)
Tulosta

Huuhtele ja lohko varhaissipulit. Säästä varret. Huuhtele ja paloittele paprikat. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet.

Siirrä kasvikset kulhoon ja mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla. Grillaa ne raidallisiksi ja kypsiksi.

Siirrä kasvikset kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella kasvisliemen kanssa, keittoon saa jäädä sattumia.

Lisää kaurakerma ja sokeriripaus. Kuumenna.

Viimeistele keitto korianterilla, suolapähkinöillä, halutuessasi chilillä ja silputuilla sipulinvarsilla.

Tarjoa keitto paahdetun tai tuoreen leivän kanssa.

1 kommentti