Maku

Paahdettu ruusukaalisalaatti – syysruokien suosikki ruusukaaleista, kikherneistä ja fetasta

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Ruusukaalien paahtaminen uunissa kannattaa, sillä maku on aivan mahtava. Paahda samalla pellillä myös kikherneitä ja fetaa ja nauti syksyn ihanimmasta salaatista.
KA
4.67
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Paahdettu ruusukaalisalaatti

  • 600 gruusukaaleja
  • 4 dlkikherneitä (käyttövalmiita)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 g fetajuustoa

Kastike

  • 2 rkldijoninsinappia (täysjyvä)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tlhunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1/3 tl suolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Viimeistely

  • 1 rkulehtipersiljaa
Tulosta

Paahdettu ruusukaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja puolita ruusukaalit. Poista uloimmat lehdet, jos ne ovat huonoja.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Levitä ruusukaalit ja kikherneet leivinpaperin päälle pellille.
  3. Lisää öljy, juustokumina, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin, jotta kaikki ainekset maustuvat.
  4. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kääntele ruusukaalit ja lisää pellille paloiteltu feta. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Viimeistele salaatti lehtipersiljalla.

.

MITÄ PIDIT?
4.67