Paahdettu Ruusukaalisalaatti

30 min
0
0

Paahdettu Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalin lehtien paahtaminen uunissa kannattaa, maku on aivan mahtava!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gruusukaaleja (yksi rasia)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • wasabi-rucolaa ruukullinen
  • 100 gappenzeller juustoa
  • 5 kplpekonisiivuja
  • 1 kplpunasipuli
  • ½ dlneitsyt oliiviöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tlhunajaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa
  • 2 tldijon sinappia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Aloita salaatin valmistus marinoimalla punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Sekoita keskenään neitsyt oliiviöljy, valkoviinietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Laita punasipulirenkaat ja marinadi kannelliseen astiaan. Sulje kansi ja ravista muutaman minuutin ajan. Anna maustua vähintään 15 minuutin ajan.

Poista ruusukaaleista kanta ja huonot uloimmat lehdet. Irroita ruusukaalien lehdet ja laita ne suureen uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilal. Paahda ruusukaalin lehtiä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes lehdet ovat saaneet sopivasti väriä.

Kuutioi pekoni ja paita rapeaksi pannulla, nosta pekonikuutiot talouspaperin päälle valumaan. Kuutioi appenzeller juusto. Voit halutessasi käyttää myös muuta vahvaa juustoa esim. mustaleima emmentaalia. Sekoita paahdetut ruusukaalin lehdet, wasabi-rucola, appenceller juusto kuutiot ja marinoidut punasipulirenkaat keskenään.

Valmista salaatinkastike lisäämällä punasipulien marinointiliemeen hienonnettu valkosipuli ja dijon sinappi. Sekoita hyvin ja ripottele salaatin pinnalle, tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä