Maku

Paahdettu romanesco – vihreä kukkakaali saa uunissa rouskuvan rapean pinnan

1 h 45 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen1 h 20 min
Näyttävä romanesco sopii hyvin paahdettavaksi uunissa. Lisämakua vihreään kukkakaaliin antaa pintaan siveltävä misoöljyseos ja tahinilla maustettu jogurttikastike.
GL
KA
MU
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 1 (600 g)romanesco-kukkakaali
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklmisotahnaa
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Jogurttikastike

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkltahinia
  • ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
  • ¼ tlsokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Paahdettu romanesco valmistetaan näin:

  1. Poista romanescosta lehdet. Leikkaa kannasta pala pois siten, että kaali pysyy hyvin pystyssä. Huuhtele ja nosta uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle myös tilkka vettä.
  2. Sekoita öljy ja misotahna keskenään. Sivele seosta kaalin pintaan kauttaaltaan.
  3. Peitä kaali foliolla ja paista 175 asteessa tunnin ajan.
  4. Ota kaali uunista, poista folio ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Jatka paistamista vielä ilman foliota 20–30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä ja kaali on pehmennyt.
  5. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetken ja tarjoa romanescon kanssa.

Vinkki!

Uunissa paahdettu kukkakaali sopii sekä pääruoaksi että lisäkkeeksi.

MITÄ PIDIT?
0