Paahdettu romanesco – vihreä kukkakaali saa uunissa rouskuvan rapean pinnan
1 h 45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 20 minNäyttävä romanesco sopii hyvin paahdettavaksi uunissa. Lisämakua vihreään kukkakaaliin antaa pintaan siveltävä misoöljyseos ja tahinilla maustettu jogurttikastike.
GL
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.9.2019

Paahdettu romanesco – vihreä kukkakaali saa uunissa rouskuvan rapean pinnan
Ainekset (4 annosta)
- 1 (600 g)romanesco-kukkakaali
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rklmisotahnaa
- 2 rklseesaminsiemeniä
Jogurttikastike
- 2 dlmaustamatonta jogurttia
- 2 rklsitruunamehua
- 2 rkltahinia
- ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
- ¼ tlsokeria
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Paahdettu romanesco valmistetaan näin:
- Poista romanescosta lehdet. Leikkaa kannasta pala pois siten, että kaali pysyy hyvin pystyssä. Huuhtele ja nosta uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle myös tilkka vettä.
- Sekoita öljy ja misotahna keskenään. Sivele seosta kaalin pintaan kauttaaltaan.
- Peitä kaali foliolla ja paista 175 asteessa tunnin ajan.
- Ota kaali uunista, poista folio ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Jatka paistamista vielä ilman foliota 20–30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä ja kaali on pehmennyt.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetken ja tarjoa romanescon kanssa.
Vinkki!
Uunissa paahdettu kukkakaali sopii sekä pääruoaksi että lisäkkeeksi.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0