Paahdettu punajuurikeitto

Reseptin ainekset (4 annosta)
Paahdetut punajuuret
- 1 kgpunajuuria
- oliiviöljyä
- 2 kplrosmariininoksaa
- 1/2 dlvettä
Keitto
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 kplsipuli
- 3 kplvalkosipulinkynsiä
- 6 dlvettä
- 1 tltimjamia
- 1 kpllaakerinlehti
- paahdetut punajuuret
Tarjoiluun
- creme fraichea
Kuori punajuuret. Laita ne uunivuokaan ja pyörittele kevyesti oliiviöljyssä. Lisää mukaan muutama rosmariininoksa. Lorauta vuoan pohjalle puoli desiä vettä ja kääri vuokan päälle tiukasti folio. Paista 200 asteessa reilu tunti kunnes punajuuret ovat kypsiä. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.
Kuumenna kattilassa oliiviöljy keskilämmöllä. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kattilaan timjami, laakerinlehti ja punajuuret. Anna porista 15 minuuttia. Poista keitosta laakerinlehti.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä jos keitto tuntuu liian paksulta. Kuumenna höyryäväksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile keitto creme fraichen kanssa.