Maku

Paahdettu punajuurikeitto

4
0

Paahdettu punajuurikeitto

Kypsennä punajuuret vaivattomasti uunissa ja valmista niistä mutkaton punajuurikeitto. Samettinen sosekeitto maistuu täydelliseltä yrttien ja ranskankerman kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Paahdetut punajuuret

  • 1 kgpunajuuria
  • oliiviöljyä
  • 2 kplrosmariininoksaa
  • 1/2 dlvettä

Keitto

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipuli
  • 3 kplvalkosipulinkynsiä
  • 6 dlvettä
  • 1 tltimjamia
  • 1 kpllaakerinlehti
  • paahdetut punajuuret

Tarjoiluun

  • creme fraichea

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori punajuuret. Laita ne uunivuokaan ja pyörittele kevyesti oliiviöljyssä. Lisää mukaan muutama rosmariininoksa. Lorauta vuoan pohjalle puoli desiä vettä ja kääri vuokan päälle tiukasti folio. Paista 200 asteessa reilu tunti kunnes punajuuret ovat kypsiä. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy keskilämmöllä. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kattilaan timjami, laakerinlehti ja punajuuret. Anna porista 15 minuuttia. Poista keitosta laakerinlehti.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä jos keitto tuntuu liian paksulta. Kuumenna höyryäväksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile keitto creme fraichen kanssa.

Vinkki!

Paahda kaksinkertainen määrä punajuuria samalla kertaa uunissa, ja säästä puolet seuraavan päivän aterialle - vaikkapa salaattiin tai pastaan!
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä