Paahdettu parsakaali ja punasipuli

30 min
4.2
3

Paahdettu parsakaali ja punasipuli

Makean herkullinen lisäke lihalle, kalalle tai vaikkapa kikherneistä valmistettaville falafel-pyöryköille. Tabascosta kasvikset saavat mukavasti tulisuutta ja lisämakua.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplparsakaalia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tltabascoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Pese parsakaali ja katkaise varsi erilleen kukinnoista. Leikkaa varren alaosasta puinen kova pois (yleensä noin 2 cm) ja pilko loppu varsi ohuiksi siivuiksi. Erottele kukinnot nupuiksi. Siivuta ohuiksi renkaiksi kuorittu punasipuli. Levitä kasvikset leivinpaperilla päällystetylle pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta maun mukaan Tabascolla, suolalla ja mustapippurilla. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia (riippuen palojen koosta), kunnes parsakaali tuntuu haarukalla tökätessä kypsältä.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä