Paahdettu parsa parmesaanilla

35 min
5
0

Paahdettu parsa parmesaanilla

Parmesan ja parsa sopivat erinomaisesti yhteen!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvihreää parsaa (yksi nippu)
  • 1 dlkuivaa leipää murustettuna (esim. patonki tai maalaisleipä)
  • 1 dlparmesaania raastettuna
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • ½ dltuoreita yrttejä hienonnettuna (lehtipersilija, basilika ja (sitruuna)timjami)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2 rklsitruunan mehua

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Kuori parsat tarvittaessa. Asettele parsat uunivuokaan.

Laita parmesaan raasteesta syrjään 1 ruokalusikallinen. Sekoita leivänmurut, raastettu parmesaani, hienonnettu valkosipulin kynsi ja hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele seos parsojen pinnalle. Ripottele pinnalle ruokalusikallinen raastettua parmesaania.

Paahda parsoja uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä ja leivänmuruseos on kullanruskeaa.

Viimeistele paahdetut parsat ripottelemalla sitruunan mehua pinnalle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä