Maku

Paahdettu paprikatahna

35 min
5
0

Paahdettu paprikatahna

GL
MA
MU
0
5
Paahdettu paprikatahna rapeakuorisen leivän kera on täydellinen alkupala!  Paahtaminen kesyttää paprikan luonteen ja tekee myös kuoren poistamisesta helppoa. Täyteläinen tahna valmistuu helposti tehosekoittimessa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpaprikaa (punaista)
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1 - 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä (neitsyt)
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1/2 rklruokosokeria
  • 1 tlmerisuolaa (hiutaleita)
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta (savustettua)
  • 1/4 tlchilijauhetta (halutessasi)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Huuhtele paprikat, halkaise ne ja poista siemenet. Nosta paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Grillaa uunin grillivastuksen alla, ylätasolla 10–15 minuuttia tai kunnes paprikan kuoreen ilmestyy reilusti mustia läikkiä.

Siirrä grillatut paprikat puhtaaseen pakastepussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna vetäytyä 15 minuuttia, jonka jälkeen kuoret irtoavat helposti veitsen avulla.

Paloittele paprikat ja siirrä ne tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset. Soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa ainekset sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa.

Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos on liian sakeaa.

Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa, sokeria tai viinietikkaa.

Tarjoa alkupalana leivän kera.

Vinkki!

* Paprikatahna sopii myös grillatun kalan tai lihan lisäkkeeksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä