Paahdettu Kurpitsa-vuohenjuustokeitto

50 min
4.2
2

Paahdettu Kurpitsa-vuohenjuustokeitto

Herkullinen keitto lämmittämään syyspäiviä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gmyskikurpitsa
  • 2 kplvalkosipulin kynsiä
  • 8 kpltuoreita timjamin oksia
  • 1 rkloliivi - tai muuta öljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 7 dlkana- tai kasvislientä
  • 1 rkltuoreita timjamin lehtiä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 100 gchevreä
  • 1 dlruokakermaa

Tarjoiluun

  • 50 gchevreä
  • ½ dlpaahdettuja kurpitsan siemeniä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori myskikurpitsa. Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa ja laita kurpitsakuutiot leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripotte pinnalle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pellille timjamin oksat ja kokonaiset valkosipulin kynnet (kuorineen). Paahda uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on saanut hiukan väriä.

Kuori ja kuutioi salottisipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuleita. Lisää kana- tai kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan paahdetut kurpitsakuutiot. Poista paahdetuista valkosipulin kynsistä kuori ja lisää kattilaan. Lisää timjamin lehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan kuutioitu chevre ja kerma. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile kurpitsa-vuohenjuustokeitto chevren ja paahdettujen kurpitsan siementen kera.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä