Maku

Paahdettu kurpitsa

50 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.24
0

Currytahnalla ja juustokuminalla maustettu kurpitsa saa paahtamalla ihanan aromin. Paahdettu kurpitsa on loistava lisäke!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 gkurpitsaa (myski eli butternut squash)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 3 rklcurrytahnaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlmerisuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet.

Yhdistä kulhossa öljy, currytahna ja kuminansiemenet. Pyörittele kurpitsalohkot seoksessa.

Levitä kurpitsat leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle suola.

Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 20–25 minuuttia kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Tarjoa paahdetut kurpitsat aasialaisittain maustetun ankanrinnan kanssa.

Voit valmistaa kurpitsat edellisenä päivänä ja lämmittää ne ennen tarjoilua kuumassa uunissa. Voit korvata kurpitsan halutessasi bataatilla.

MITÄ PIDIT?
4.24