1. Pese juuriselleri juuresharjalla. Leikkaa sen kannasta pieni pala pois niin, että se pysyy pystyssä uunivuoassa. Pistele mukulaa ympäriinsä haarukalla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia, kunnes mukula on pehmennyt.
3. Tee pähkinämuru: Paahda pähkinöitä paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat väriä. Rouhi pähkinät. Silppua persilja. Raasta hyvin pestyn appelsiinin keltainen kuoriosa ja sekoita pähkinärouheen ja persiljasilpun kanssa. Mausta sormisuolalla ja laita tarjolle.
4. Sulata voi pannulla ja anna sen ruskistua pähkinänruskeaksi. Kaada voi nokalliseen kannuun. Lisää öljy ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa keltuaiset ja sinappi. Valuta sekaan voi-öljyseos ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa, kunnes majoneesi on paksua. Mausta appelsiinimehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa juurisellerin kanssa.
Vink vink! Jos munat ovat majoneesia tehdessä kylmiä, laita ne lämpimään veteen toviksi ennen keltuaisen ja valkuaisen erottelua.