Kotivinkki

Paahdettu juuriselleri

2 h 25 min
0
0

Paahdettu juuriselleri

Paahdettu juuriselleri on huikea syyspöydän tarjottava. Vaikka vierastaisit sellerin makua, kokeile tätä, sillä paahtamalla juurisellerin maku muuttuu miedoksi ja pähkinäiseksi.
Teksti Ylva Bergqvist
Kuvat Matilda Lindeblad
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

  • 1iso juurisellerinmukula

Pähkinämuru

  • 50 ghasselpähkinöitä
  • 1lehtipersiljanippu
  • 1appelsiinin kuori
  • sormisuolaa

Voimajoneesi

  • 200 gvoita
  • 1 dlrypsi- tai muuta neutraalia öljyä
  • 3huoneenlämpöistä keltuaista
  • 1 tldijonsinappia
  • 2 tlappelsiinimehua
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

1. Pese juuriselleri juuresharjalla. Leikkaa sen kannasta pieni pala pois niin, että se pysyy pystyssä uunivuoassa. Pistele mukulaa ympäriinsä haarukalla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia, kunnes mukula on pehmennyt. 

3. Tee pähkinämuru: Paahda pähkinöitä paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat väriä. Rouhi pähkinät. Silppua persilja. Raasta hyvin pestyn appelsiinin keltainen kuoriosa ja sekoita pähkinärouheen ja persiljasilpun kanssa. Mausta sormisuolalla ja laita tarjolle.

4. Sulata voi pannulla ja anna sen ruskistua pähkinänruskeaksi. Kaada voi nokalliseen kannuun. Lisää öljy ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa keltuaiset ja sinappi. Valuta sekaan voi-öljyseos ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa, kunnes majoneesi on paksua. Mausta appelsiinimehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa juurisellerin kanssa.

Vink vink! Jos munat ovat majoneesia tehdessä kylmiä, laita ne lämpimään veteen toviksi ennen keltuaisen ja valkuaisen erottelua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä