Paahdettu bataatti-porkkanakeitto
55 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
40 minTeetkö aina sosekeiton keittämällä kasviskuutiot vedessä tai kasvisliemessä kypsiksi? Samassa ajassa saat keittoon paljon enemmän makua, kun paahdat paloitellut kasvikset uunissa! Tämän huippuhyvän paahdetun bataatti-porkkanakeiton kruunaavat karamellisoidut omenakuutiot ja paahdetut auringonkukansiemenet.
GL
MU
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 23.2.2015

Paahdettu bataatti-porkkanakeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kgbataattia
- 500 gporkkanaa
- 2 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tltimjamia
- 1 tlras el hanout -maustesekoitusta
- 1/2 tlsuolaa
Lisäksi
- 10-12 dlkasvislientä
- 200 granskankermaa
- ½ dlauringonkukansiemeniä (paahdettuna)
Omenakuutiot
- 1 kplomenaa (iso)
- 1 rklvoita
- 2 rkljuoksevaa hunajaa
- 1/4 tlsuolaa
Kuori ja lohko bataatit, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta ne leivinpaperille, uunipellille.
Valuta päälle öljyä ja mausta timjamilla, ras el hanout -mausteella ja suolalla. Voit korvata ras el hanoutin ½ tl korianteria ja ½ tl juustokuminaa.
Paahda kasvikset kypsäksi 225-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
Siirrä kypsät kasvikset kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kuori ja kuutioi omena. Paista kuutiot voissa pannussa kauniin värisiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Hauduta hetki.
Viimeistele keittoannokset omenalla ja kurpitsansiemenillä.