Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu bataatti-porkkanakeitto

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Teetkö aina sosekeiton keittämällä kasviskuutiot vedessä tai kasvisliemessä kypsiksi? Samassa ajassa saat keittoon paljon enemmän makua, kun paahdat paloitellut kasvikset uunissa! Tämän huippuhyvän paahdetun bataatti-porkkanakeiton kruunaavat karamellisoidut omenakuutiot ja paahdetut auringonkukansiemenet.

23.2.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
bataattia
500 g
porkkanaa
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
timjamia
1 tl
ras el hanout -maustesekoitusta
1/2 tl
suolaa
Lisäksi
10-12 dl
kasvislientä
200 g
ranskankermaa
½ dl
auringonkukansiemeniä (paahdettuna)
Omenakuutiot
1 kpl
omenaa (iso)
1 rkl
voita
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa

Kuori ja lohko bataatit, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta ne leivinpaperille, uunipellille.

Valuta päälle öljyä ja mausta timjamilla, ras el hanout -mausteella ja suolalla. Voit korvata ras el hanoutin ½ tl korianteria ja ½ tl juustokuminaa.

Paahda kasvikset kypsäksi 225-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.

Siirrä kypsät kasvikset kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Kuori ja kuutioi omena. Paista kuutiot voissa pannussa kauniin värisiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Hauduta hetki.

Viimeistele keittoannokset omenalla ja kurpitsansiemenillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt