Maku

Paahdettu bataatti-porkkanakeitto

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Teetkö aina sosekeiton keittämällä kasviskuutiot vedessä tai kasvisliemessä kypsiksi? Samassa ajassa saat keittoon paljon enemmän makua, kun paahdat paloitellut kasvikset uunissa! Tämän huippuhyvän paahdetun bataatti-porkkanakeiton kruunaavat karamellisoidut omenakuutiot ja paahdetut auringonkukansiemenet.
GL
MU
3.9
3
Julkaistu: 23.2.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gbataattia
  • 500 gporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlras el hanout -maustesekoitusta
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 10-12 dlkasvislientä
  • 200 granskankermaa
  • ½ dlauringonkukansiemeniä (paahdettuna)

Omenakuutiot

  • 1 kplomenaa (iso)
  • 1 rklvoita
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Kuori ja lohko bataatit, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta ne leivinpaperille, uunipellille.

Valuta päälle öljyä ja mausta timjamilla, ras el hanout -mausteella ja suolalla. Voit korvata ras el hanoutin ½ tl korianteria ja ½ tl juustokuminaa.

Paahda kasvikset kypsäksi 225-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.

Siirrä kypsät kasvikset kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Kuori ja kuutioi omena. Paista kuutiot voissa pannussa kauniin värisiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Hauduta hetki.

Viimeistele keittoannokset omenalla ja kurpitsansiemenillä.

3 kommenttia