Maku

Ovetto ar sugo

30 min
5
0

Ovetto ar sugo

GL
0
5
Ruokaisa ja tomaattinen ovetto ar sugo on arki-illan pelastus! Maukkaan ja helpon munaruoan voi tehdä myös edelliseltä päivältä ylijääneestä pastakastikkeesta.
Teksti Luca Platania
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa (tai kuorittuja tomaatteja)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 kplmunaa

Lisäksi

  • 2 kplhiivaleipäviipaletta
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa
  • 3 rklpersiljaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipulit ja halkaise valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

Ota valkosipulinkynsi pois ja lisää pannulle säilyketomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna tomaattikastikkeen kiehahtaa, pienennä sitten lämpöä ja riko munat kastikkeen joukkoon. Peitä kannella. (Älä missään nimessä sekoita tässä vaiheessa!)

Anna munien hautua tomaattikastikkeessa kypsiksi, 5–10 minuuttia. Kananmunat maistuvat paremmilta, jos niitä ei kypsennä aivan koviksi. Nyrkkisääntö kuitenkin on, ettei munien rakenne saisi hajota, kun poimit ne kastikkeen joukosta.

Tarjoile ovetto ar sugo syvältä lautaselta leipäviipaleiden ja raastetun parmesaanin kera. Koristele halutessasi persiljalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä