Kotivinkki

Himoittavan överi peltiherkku! Mausteiset ja rapeat överiperunat höystetään runsaasti ja valellaan juustokastikkeella

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Rapeiksi paistetut lyttypotut saavat kaverikseen överiranuista tutut lisukkeet: tomaattia, punasipulia, chiliä ja cheddarjuustokastiketta. Voit myös oikaista ostamalla kastikkeeksi valmista cheddarjuustodippiä.
KA
GL
MU
4.3
0
Julkaistu: 22.9.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kgpieniä perunoita
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlmustapippuria

Juustokastike

  • 150 granskankermaa
  • 3 dlcheddarjuustoa raastettuna
  • ⅓ tlchilijauhetta
  • ⅓ tlsuolaa

Lisäksi

  • 1punasipuli
  • 1punainen paprika
  • 2tomaattia
  • ½ rkukorianteria
  • 1lime
Tulosta

Överiperunat – ohje:

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  2. Kumoa keitetyt perunat uunipellille ja litistä niitä hiukan esimerkiksi lasin pohjalla. Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja levitä mausteöljy perunoiden päälle.
  3. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita pinnaltaan.
  4. Hienonna punasipuli, viipaloi paprika ja kuutioi tomaatit.
  5. Raasta juusto. Sekoita raaste ja ranskankerma kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta kastike chilillä ja suolalla.
  6. Kaada juustokastike kuumien perunoiden päälle. Lisää sipulit, paprikat ja tomaatit. Viimeistele korianterilla ja limelohkoilla. Tarjoa överiperunat lämpimänä.
Kommentoi »