Maku

Osso buco Heikkilän tapaan

2 h 20 min
LA
MA
MU
3.2
0


 

Tulosta
Teksti Heikkilän tila
Kuvat Heikkilän tila

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gnaudanpotkaa
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 2 kplporkkanaa (paloiteltuna)
  • 3 dllehtiselleriä (hienonnettuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dllihalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Pyörittele potkapalat suolalla ja pippurilla maustetussa venhäjauhoissa. Ruskista lihat paistinpannulla öljyssä. Siirrä sivuun.

Kuullota kasviksia padassa öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri ja mausteet.

Lorauta viini pannulle, jolla paistoit lihat, näin saat pannulta lihan maut talteen. Kaada viini pataan, lisää myös muut nesteet. Siirrä lihat mukaan pataan. Hauduta osso bucoa 175-asteisessa uunissa kannen alla, kunnes liha irtoaa luista eli noin 2 tuntia. Tarkista osso bucon maku.

MITÄ PIDIT?
3.2