Osso bucco

3 h 40 min
4
0

Osso bucco

Perinteinen Osso bucco kuuluu ehdottomasti talven suosikkiruokiin.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 4 kplnaudan potkaviipaleita (noin 1,2 kg)
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulin kynttä
  • 4 kplvarsisellerin vartta
  • 4 kplporkkanaa
  • 3 dllihalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 400 gtomaattimurskaa (mutti)
  • 140 gtomaattipyreetä (mutti)
  • kuivattua timjamia
  • kuivattua oreganoa

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Ota potkaviipaleet hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Kuutioi sipulit, porkkanat ja varsisellerin varret. Hienonna valkosipulin kynnet. Mittaa jauhot lautaselle ja mausta reilusti mustapippurilla ja suolalla. Kierittele potkaviipaleet jauhoissa, kopauta varovasti liiat jauhot pois. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja ruskista potkaviipaleet molemmilta puolilta, nosta sivuun odottamaan. Lisää pannulle sipuli, porkkana ja varsiselleri. Kuullota muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kaada kasvikset pataan. Lisää paistinpannuun lihaliemi ja irroita pannusta maut. Kaada lihaliemi pataan. Lisää pataan tomaattimurska, tomaattipyree ja viini. Mausta oreganolla ja timjamilla. Lisää potkaviipaleet pataan. Laita kansi päälle ja nosta uuniin 175 asteeseen kolmeksi tunniksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile risoton kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä