Oslon kiekot (Osloringer)

1 h 25 min
4.5
0

Oslon kiekot (Osloringer)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

  • 2 1/2 dlcorn flakes -maissihiutaleita

Kuorrutukseen

  • 200 gtummaa suklaata

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN25 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna sekä vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin. Vuoraa 3 peltiä leivinpaperilla ja kuumenna uuni 200 asteeseen.

Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta Ø noin kymmenen sentin renkaita. Renkaan paksuus saisi olla noin 1 1/2 senttiä. Jätä reilut välit, renkaat leviävät paistuessaan. Painele jokaisen renkaan pintaan hiukan maissihiutaleita.

Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 8 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniisti ruskistuneita ja täysin kypsiä. Jos Oslon pikkuleivät jäävät hiukan raaoiksi, ne saattavat hajota. Varo kuitenkin, etteivät renkaat pala.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kasta jäähtyneet Oslon kiekot yhdeltä sivultaan suklaaseen ja nosta ne alustan päällä viileään jähmettymään.

•Voit säilyttää valmiita Oslon pikkuleipiä pakastimessa. Ne sulavat tarjolle noin puolessa tunnissa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä