Oregano-kasvislasagne

1 h 45 min
3.7
2

Oregano-kasvislasagne

KA
2
3.7
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 kpltomaattia
  • 2 kplmunakoisoa
  • 150 gpinaattia
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 400 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 250 glasagnelevyjä (tuore)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Pese tomaatit ja munakoisot ja viipaloi ne esim. vihannesleikkurilla noin 1/2 sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Poista isoista pinaatinlehdistä kova keskiruoti ja ryöppää lehdet nopeasti. Valuta siivilässä ja hienonna.

Lado munakoisot työpöydälle leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan suolaa. Anna suolan vaikuttaa vartin verran ja pyyhi sitten talouspaperilla ”kyyneleet” pois. Paahda munakoisot parilalla öljytilkassa ruskeiksi molemmin puolin.

Rakenna lasagne voideltuun uunivuokaan (20 × 30 cm, 3 l vetoinen) siten, että levität pohjalle lasagnelevyn ja sitten kerroksittain tomaattia, munakoisoa ja pinaattia sekä juustoraastetta. Ripottele väleihin runsaasti tuoretta oreganoa sekä tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta. Tee 3 täytekerrosta. Lado päällimmäiseksi lasagnelevykerros ja sen päälle loput juustoraasteesta. Jos tomaattiviipaleita on jäljellä, levitä ne sievästi juuston päälle oreganonoksien
kanssa.

Paista lasagnea 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna oregano-kasvislasagnen vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä