Kotivinkki

Kasvis-kanakeitto – houkuttelevan värisessä keitossa ihastuttavat bataatti ja lehtikaali

50 min
MA
0
0

Kasvis-kanakeitto terästetään bataatilla, porkkanalla, lehtikaalilla ja härkäpavuilla. Jo yksikin kulhollinen tätä voimakeittoa auttaa selättämään arkiset haasteet!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Kasvis-kanakeitto

  • 2broilerin rintafileetä
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 2porkkanaa
  • ½bataatti
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3lehtisellerinvartta
  • 1kanaliemikuutio
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 5 dlvettä
  • 1 dlhärkäpapuja
  • 4lehtikaalin lehteä
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kasvis-kanakeitto valmistuu näin:

  1. Paista broilerin rintafileet kypsiksi paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä.
  2. Kuori ja pilko porkkanat sekä bataatti. Hienonna valkosipuli ja leikkaa lehtiselleri paloiksi. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja lisää vesi, tomaattipyree sekä kanaliemikuutio. Keitä kunnes porkkanat ovat melkein kypsiä.
  3. Lisää joukkoon härkäpavut ja revitty lehtikaali. Keitä vielä muutama minuutti.
  4. Viipaloi paistetut broilerin rintafileet ja lisää ne keittoon lopuksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
MITÄ PIDIT?
0