Maku

Onko tässä uusi uunikalasuosikkisi? Kokeile juustoista rouskuhaukea!

1 h 5 min
0
0

Onko tässä uusi uunikalasuosikkisi? Kokeile juustoista rouskuhaukea!

GL
MU
0
0
Tee uunikala vaihteeksi maukkaasta hauesta ja kuorruta se haapa-, leppä- ja karvarouskuista valmistetulla sienikastikkeella. Rouskujen ominaismaku vaatii ehkä hiukan opettelua, mutta hyvä maustaminen auttaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–5 annosta)

  • 700 grouskuja (esim. haapa-, karva- tai leppärouskuja)
  • 700 ghaukifileetä
  • 20 gvoita
  • ½–1 sipulia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 dlruokakermaa

Pinnalle

  • 2 dljuustoraastetta
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN25 min

Puhdista sienet. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä sieniä noin 10 minuuttia. Valuta. Jos käytät leppärouskuja, niitä ei tarvitse keittää.

Leikkaa halutessasi kala ruodottomaksi. Voitele univuoka kevyesti voilla ja nosta kalat vuokaan.

Sulata loppu rasva pannulla. Hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Nosta sienet ja sipulit pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon mausteet ja kerma. Anna kiehahtaa.

Kumoa sienikastike vuokaan kalojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja ruohosipulia.

Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa rouskuhauen kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä