Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Onko hapankaali herkkusi? Pyöräytä mehevät venäläiset hapankaalipiiraat

2 h
4.67
0
Venäläiset hapankaalipiiraat sopivat täydellisesti alkupalapöytään (zakuskapöytään). Niistä saa myös ihanan iltapalan.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 2 ½ dl kevytmaitoa
  • ¼ pkt tuorehiivaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita huoneenlämpöisenä

Täyte

  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 200 g hapankaalia
  • 1 kananmuna
  • 1–2 tl sokeria
  • ¼ tl mustapippuria

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot ja alusta huoneenlämpöisellä voilla. Anna taikinan kohota kaksikertaiseksi puolesta tunnista tuntiin liinalla peitettynä.

2. Valmista täyte. Hienonna sipuli. Kuullota sitä öljyssä ja lisää valutettu hapankaali. Kuullota hetki, kunnes ainekset ovat saaneet hieman väriä. Nosta pannu liedeltä.

3. Keitä kananmunaa noin 10 minuuttia ja hienonna se täytteen joukkoon. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki, jotta ilmakuplat lähtevät. Leivo taikinasta noin 40 cm pitkä pötkö ja jaa se 15 osaan. Pyörittele palloja ja paina ne pöytää vasten litteiksi. Lusikoi täytettä piiraspohjien päälle ja taivuta reunat kiinni tiiviisti painellen. Helpoin tapa on ottaa piiras kämmeneen ja painella toisella kädellä saumakohta kiinni. Nosta valmis hapankaalipiiras uunipellille leivinpaperin päälle.

5. Anna kohota 30 minuuttia ja voitele venäläiset hapankaalipiiraat sitten kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.67