Maku

Onkikalakeitto

30 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi

Ainekset (3 annosta)

  • 300 gahvenia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 8 kplperunaa
  • 2 kplkesäsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kplkalaliemikuutioita
  • 2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 30 gtuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Perkaa vastapyydetyt kalat. Käytä kalat ruotoineen tai fileinä ja mausta ne suolalla.

Kuori perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise pesty paprika ja poista siemenet. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja paloittele perunat sekä paprikanpuolikkaat.

Pane ainekset kerroksittain retkikeittimen kattilaan. Kaada vettä päälle niin, että aineet peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pinnalle nouseva vaahto pois ja lisää murennettu liemikuutio, maustepippurit ja laakerinlehdet. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää suolaa tarvittaessa. Ripottele vihersilppu päälle.

Syö onkikalakeitto heti ruis-juustoleipien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0