Maku

Onkijan ahvenkeitto

55 min
0
0

Onkijan ahvenkeitto

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen, Uura Hagberg
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 4 rklkalafondia
  • 2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 400 guutta perunaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 300 gkyssäkaalia
  • 400 gahvenia
  • 3 kplkevätsipulia (silputtuna)
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa vesi, viini ja fondi sekä pippurit ja laakerinlehdet kattilaan. Kiehauta.

Pese ja kuori perunat, porkkanat ja kyssäkaali. Leikkaa perunat lohkoiksi, kyssäkaali kuutioiksi ja porkkanat lanteiksi.

Lisää kasvikset kattilaan ja anna kiehua kevyesti poreillen noin 15 minuuttia.

Leikkaa kala paloiksi. Lisää kalat sekä hienonnetut sipulit ja tilli keittoon ja kypsennä muutama minuutti. Varo kypsentämästä liikaa, etteivät kalapalat hajoa.
Tarkista maku ja lisämausta ahvenkeittoa tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa onkijan ahvenkeitto tuoreen ruisleivän kera.

Vinkki!

Voit valmistaa kalaliemen kalan ruodoista ja päästä. Lisää ne kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää mausteeksi laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä 15–20 min. Erottele kypsät kalapalat ruodoista ja lisää myös ne ruokaan.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä