4,5(4)
Helppo omenavuokakakku hurmaa! Lämmin herkku maistuu täydelliseltä kylmän jäätelön kanssa
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Omenavuokakakku on syksyn ihastuttavin leivonnainen. Omena saa makuparikseen kanelin ja taikinan mehevöittävät manteli ja jogurtti. Ota ihana resepti talteen!
Julkaistu 17.8.2023
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
4−5hapanta omenaa
1−2 rklsokeria
½ tl kanelia
Taikina
100 gvoita tai leivontamargariinia
2 munaa
1 dlturkkilaista jogurttia
2 dlvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
1 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
Vuoan voitelu
1 rklvoita tai rypsiöljyä

Omenavuokakakku − ohje:

  1. Voitele uunivuoka (noin 20 × 20 cm tai ø 20 cm). Pese ja leikkaa omenat paloiksi tai lohkoiksi. Poista siemenkodat ja laita omenat vuokaan. Ripottele sokeria ja kanelia päälle.
  2. Paista omenoita 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
  3. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jogurtti.
  4. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Kumoa taikina vuokaan omenoiden päälle.
  6. Paista vuokakakkua vielä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  7. Tarjoa omenavuokakakun kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.