Maku

Omenavohvelit – raasta omenaa vohvelitaikinaan ja yllätyt!

45 min
0
0

Omenavohvelit – raasta omenaa vohvelitaikinaan ja yllätyt!

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Omenavohvelit ovat erityisen meheviä ja silti rapeita. Salaisuus on taikinaan lisätty omenaraaste. Kun lisäksi kannat tarjolle kinuskikastiketta ja vaniljajätskiä, on jälkkäriherkku täydellinen.

Ainekset (8 kpl)

Omenavohvelit

  • 1 isohapan omena (tai kaksi pientä)
  • 100 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/3 tlsuolaa
  • 2munaa
  • 2 dlmaitoa

Tarjoilu

  • 1 lvaniljajäätelöä
  • 2 dlkinuskikastiketta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

Omenavohvelit valmistuvat näin:

  1. Raasta omenat kuorineen. Sulata voi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola.
  2. Sekoita joukkoon maito ja munat. Lisää hieman jäähtynyt voi ja omenaraaste. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Anna taikinan turvota vartti.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat kevyesti rasvalla. Paista vohvelit kullankeltaisiksi.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0