Maku

Omenavohvelit – raasta omenaa vohvelitaikinaan ja yllätyt!

45 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
35 min
Omenavohvelit ovat erityisen meheviä ja silti rapeita. Salaisuus on taikinaan lisätty omenaraaste. Kun lisäksi kannat tarjolle kinuskikastiketta ja vaniljajätskiä, on jälkkäriherkku täydellinen.
4
0
Julkaistu: 17.10.2018


Ainekset (8 kpl)

Omenavohvelit

  • 1 isohapan omena (tai kaksi pientä)
  • 100 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/3 tlsuolaa
  • 2munaa
  • 2 dlmaitoa

Tarjoilu

  • 1 lvaniljajäätelöä
  • 2 dlkinuskikastiketta
Tulosta

Omenavohvelit valmistuvat näin:

  1. Raasta omenat kuorineen. Sulata voi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola.
  2. Sekoita joukkoon maito ja munat. Lisää hieman jäähtynyt voi ja omenaraaste. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Anna taikinan turvota vartti.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat kevyesti rasvalla. Paista vohvelit kullankeltaisiksi.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.
Kommentoi »