Kotivinkki

Omenatorttu voitaikinapohjalla

40 min
3
0

Omenatorttu voitaikinapohjalla

Rapeakuorinen omenatorttu pehmeällä tuorejuustotäytteellä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

  • 1iso voitaikinalevy (500 g)
  • 1kananmuna
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 rklperunajauhoja

Kermatäyte

  • 1 dlvaahtoutuvaa kermaa
  • 200 kplmaustamatonta tuorejuustoa
  • 100 ghalvaa (vaniljan makuista)
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ dlsokeria

Omenapaistos

  • 3omenaa
  • 50 gvoita
  • 3kanelitankoa
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

1. Kauli voitaikinalevy jauhotetulla pöydällä noin 3–4 mm paksuiseksi. Leikkaa levystä neliö, jonka koko on noin 25 x 25 cm, ja nosta se  leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa lopusta taikinasta neljä suikaletta, joiden leveys on noin 1 ½–2 cm ja pituus noin 25 cm.

2. Riko kananmunan rakenne rikki ja voitele sillä ison neliön reunat. Nosta reunojen päälle taikinasuikaleet. Ne voivat mennä neliön kulmissa limittäin. Voitele reunasuikaleet kananmunalla.

3. Paista levyä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes se on hyvin kohonnut ja rapea. Jos reunat kaatuvat paistamisen aikana, nosta ne vielä kuumina ylös ja tue jäähtymisen ajaksi.

4. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen tuorejuusto. Raasta mukaan halva ja lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi.

5. Pese omenat huolellisesti ja kuutioi ne. Sulata voi paistinpannulla. Lisää omenakuutiot, kanelitangot, sokeri ja vaniljasokeri. Paista  sekoitellen, kunnes omenakuutiot pehmenevät.

6. Kokoa torttu juuri ennen tarjoilua. Siivilöi jäähtyneen piirakkalevyn päälle tomusokerin ja perunajauhon seosta. (Perunajauho ei sula niin kuin tomusokeri.) Täytä piirakan keskusta tuorejuustoseoksella ja lusikoi päälle omenaseos liemineen. Tarjoile omenatorttu heti.

Valmista voitaikina itse! 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä