Maku

Omenatorttu

1 h 20 min
4
0

Omenatorttu

Makea omenatorttu on koko perheen suosikki. Kokeile tätä herkkua myös vaniljakastikkeen kanssa – tuloksena on yhdistelmä, jota et voi vastustaa!
Teksti Hanna-Maija Heikinheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlkanelia

Täyte

  • 5 kplomenaa
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 2 rklvettä (kylmää)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN35 min

Omenatorttu valmistuu näin:

Valmista täyte. Kuutioi (kuoritut) omenat ja keitä ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää suurus omenaseokseen. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (Ø 26 cm) sopiva leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat. Taputtele 2/3 taikinasta jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle jäähtynyt täyte. Pursota lopusta taikinasta ristikkokuvio tortun pinnalle. (Voit halutessasi myös pyöritellä taikinan nauhoiksi jauhotetulla alustalla, ja muotoilla nauhoista ristikkokuvion.)

Paista omenatorttua 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Irrota vuoasta hieman jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä