Kotivinkki

Omenatäytteiset letut ja kanelijogurtti – ihastu klassiseen makuyhdistelmään ja gluteenittomien räiskäleiden rapeuteen!

15 min
GL
KA
4
0

Omenatäytteiset letut saavat seurakseen mausteista ja makeaa kanelijogurttia. Riisijauhoista tehdyistä letuista tulee luontaisesti gluteenittomat ja ihanan rapeat.
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

Letut

  • 3 dlmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 2 dlriisijauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklsokeria

Omenatäyte

  • 4omenaa (kotimaista)
  • 2 rklvettä
  • 1 dlsokeria

Paistamiseen

  • juoksevaa margariinia

Kanelijogurtti

  • 2 dlkreikkalaista jogurttia
  • 2 tlkanelia
  • 2 rklhunajaa
  • (tuoretta minttua)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Omenatäytteiset letut ja kanelijogurtti valmistuvat näin:

  1. Aloita omenatäytteestä. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi pieneen kattilaan. Lisää vesi ja sokeri.
  2. Sekoita kulhossa maito ja munat. Vispilöi joukkoon jauhot, suola ja sokeri.
  3. Paista letut margariinissa kypsiksi.
  4. Kiehauta samaan aikaan viereisellä levyllä omenat kompotiksi. Tähän menee noin 5 minuuttia.
  5. Tarjoa letut omenatäytteen, jogurtin, kanelin ja hunajan kanssa. Voit maustaa lettujen kanssa tarjottavan jogurtin valmiiksi kanelilla ja hunajalla tai tarjota mausteet erikseen.
MITÄ PIDIT?
4