Omenasiideritrifle

1 h
4
0

Omenasiideritrifle

Tämän triflen eli kulhoon kootun kakun mahtava maku on peräisin siiderikinuskista. Trifle toimii niin jälkiruokana kuin kahvipöydän ykkösherkkuna.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Vaniljakastike

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 3 kplkeltuaista
  • 4 rklmaissitärkkelystä
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatankoa (siemenet kaavittu)

Omenat ja kinuski

  • 3 kplomenaa
  • 1 kplpäärynää
  • 2 dlkuivaa siideriä (omena)
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 tlinkivääriä
  • 25 gvoita
  • 1 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • 3 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 rkltomusokeria
  • 1/3 kplvalmista täytekakkupohjaa (paloiteltuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista vaniljakastike. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna sekoitellen juuri ja juuri kiehuvaksi, kunnes kastike saostuu. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Kuori ja kuutioi omenat ja päärynä. Mittaa siideri, fariinisokeri ja inkivääri kattilaan. Lisää hedelmät.

Keitä hedelmäkuutioita noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä mutta pysyvät vielä kasassa.

Nosta kuutiot reikäkauhalla liemestä ja keitä lientä kokoon ilman kantta noin 10 minuuttia. Lisää voi ja kerma. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu hieman. Jäähdytä kastike huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.

Kokoa trifle lasikulhoon (tilavuus 1 1/2 l) kerroksittain: pohjalle kakkupaloja, sitten vaniljakastiketta, hedelmäkuutioita, kinuskia ja kermavaahtoa. Tee vielä toiset kerrokset samassa järjestyksessä ja koristele pinta kermavaahdolla.

Anna triflen maustua jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä