Omenasarvet – croissanttien kevyempi versio
1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 10 minRahka-voitaikinasta valmistuu perinteisiä croissantteja kevyemmät ja nopeammat leivonnaiset. Sarvet täytetään omena- ja aprikoosikuutioilla ja cashewpähkinöillä.
GL
KA
0
Kuvat
Julkaistu 3.9.2017

Omenasarvet – croissanttien kevyempi versio
Reseptin ainekset (24 kpl)
Taikina
- 5 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 dltomusokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 250 gvoita
- 250 gmaitorahkaa
Täyte
- 2omenaa (hapokas lajike)
- 100 gkuivattuja aprikooseja
- 2 dl (125 g)cashewpähkinöitä
- 2 rklruokokidesokeria
- 1 rklsitruunamehua
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- ½ tl jauhettua inkivääriä
Voitelu ja pinnalle
- 1muna
- 1 rkltomusokeria
Omenasarvet – ohje:
- Nypi taikinan ainekset rahkaa lukuun ottamatta yhteen. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Jaa taikina kahtia. Kauli se jauhojen avulla kahdeksi ympyräksi. Leikkaa kumpikin ympyrä taikinapyörällä 12 sektoriksi.
- Kuori ja kuutioi omenat pieneksi. Hienonna pähkinät, aprikoosit ja sitruunamehu monitoimikoneessa. Lisää musteet ja omenakuutiot.
- Jaa jokaisen taikinakolmion leveämpään päähän lusikallinen omenatäytettä. Kääri rullalle croissantin tapaan. Venytä taikinan kärkeä rullatessa niin, että se jää alapuolelle. Taivuta leivonnainen sarven muotoon.
- Voitele omenasarvet vatkatulla munalla.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia tai kunnes sarvet saavat kauniin värin.
- Puuteroi omenasarvet tomusokerilla. Tarjoa hieman jäähtyneinä, mutta kutenkin vastapaistettuina.

Omenablondiet – syksyn makein omenaleivonnainen
Maku

Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä
Maku

Vegaaniset ja gluteenittomat omenanyytit ovat kuin minikokoisia omppupiirakoita – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Puolukkauuniomenat – ihana syysjälkkäri!
Kotivinkki

Mustikkaiset muru-uuniomenat
Maku

Kaura-omenapiirakka kaikilla herkuilla – sulatettu valkosuklaa ja kookoshiutaleet tekevät taikoja
Maku

Omenamuffinssit
Kotivinkki

Vähäsokerinen omenahillo uunissa
Maku