Maku

Omenasarvet – croissanttien kevyempi versio

1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Rahka-voitaikinasta valmistuu perinteisiä croissantteja kevyemmät ja nopeammat leivonnaiset. Sarvet täytetään omena- ja aprikoosikuutioilla ja cashewpähkinöillä.
GL
KA
0
0
Julkaistu 3.9.2017


Reseptin ainekset (24 kpl)

Taikina

  • 5 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 250 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 2omenaa (hapokas lajike)
  • 100 gkuivattuja aprikooseja
  • 2 dl (125 g)cashewpähkinöitä
  • 2 rklruokokidesokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä

Voitelu ja pinnalle

  • 1muna
  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Omenasarvet – ohje:

  1. Nypi taikinan ainekset rahkaa lukuun ottamatta yhteen. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli se jauhojen avulla kahdeksi ympyräksi. Leikkaa kumpikin ympyrä taikinapyörällä 12 sektoriksi.
  4. Kuori ja kuutioi omenat pieneksi. Hienonna pähkinät, aprikoosit ja sitruunamehu monitoimikoneessa. Lisää musteet ja omenakuutiot.
  5. Jaa jokaisen taikinakolmion leveämpään päähän lusikallinen omenatäytettä. Kääri rullalle croissantin tapaan. Venytä taikinan kärkeä rullatessa niin, että se jää alapuolelle. Taivuta leivonnainen sarven muotoon.
  6. Voitele omenasarvet vatkatulla munalla.
  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia tai kunnes sarvet saavat kauniin värin.
  8. Puuteroi omenasarvet tomusokerilla. Tarjoa hieman jäähtyneinä, mutta kutenkin vastapaistettuina.
Kommentoi »