Omenaruusut

2 h
5
0

Omenaruusut

Omenaruusut ovat kauden kauneimmat ja helpoimmat omenaleivokset. Valmiit voitaikinalevyt kaulitaan ohuemmiksi, niille levitetään hilloa, mantelirouhetta ja ohuita omenaviipaleita. Sitten koko komeus rullalle ja muffinivuokiin. Kuva: Satu Nyström
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 500 gesikaulittuja voitaikinalevyjä
  • 2 kplhapokasta omenaa
  • 1-1 1/2 dlhilloa (esim. appelsiini-inkiväärihilloa, St. Dalfour)
  • 50 gmantelirouhetta
  • tomusokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Ota voitaikinalevyt noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön sulamaan.

Kauli taikinalevyt jauhotetulla alustalla ohuemmiksi levyiksi. Leikkaa kukin levy pituussuunnassa kahteen osaan.

Levitä taikinalevyille hilloa, mantelirouhetta ja ohuita omenaviipaleita lomittain.

Nosta taikinalevyn alaosatäytteen päälle. Kääri kaksinkertainen taikinalevy rullalle ja nosta kirrepuoli ylöspäin muffinivuokaan tai -pellille. Parhaiten paperiset muffinivuoat pysyvät ryhdissään kun käytät niiden kanssa myös muffinipelliä.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia tai kunnes taikinakerrokset ovat kypsiä ja leivonnaiset ovat saaneet kauniin värin. Malta paistaa riittävän pitkään, jotta paksu leivonnainen kypsyy myös sisäosistaan.

Tarjoa hieman jäähtyneenä tomusokerilla puuteroituina tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

Leikkaa omenaviipaleet todella ohuiksi, jotta pystyt käärimään leivonnaisen kauniille rullalle. Asettele omenaviipaleet limittäin hillokerroksen päälle. Makua voit helposti muunnella vaihtamalla appelsiinihillon esimerkiksi aprikoosi- tai omenahilloon.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä