Maku

Omenaruusupullat sulostuttavat kahvipöydän – tartu lukijamme Julian hurmaavaan reseptiin!

2 h 25 min
KA
5
1

Omenaruusupullat ovat lukijamme Julian suosikkipullat viikonlopun kahvitteluhetkiin. Herkuttelun kruunaa suolakinuskikastike ja pallo vaniljajäätelöä.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (15 kpl)

Pullataikina

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 tl (7 g)kuivahiivaa
  • 1 ½ dl (120 g)sokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1muna
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 115 gvoita sulatettuna

Omenat ja täyte

  • 6–8 Pink Lady -omenaa
  • 5 dlomenasiideriä
  • 100 gpehmeää voita
  • ¼ dl (30 g)sokeria
  • 1 tlkanelia

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 25 min

Omenaruusupullat leivotaan näin:

  1. Sekoita kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna.
  2. Lisää seokseen jauhoja vähitellen sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
  3. Vaivaa joukkoon voisula. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla tunnin ajan.
  4. Leikkaa omenat kuorineen ohuehkoiksi viipaleiksi. Kumoa ne laakeaan, korkeareunaiseen kattilaan ja kaada päälle siideri. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna omenoiden kypsyä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä mutta pysyvät koossa. Nosta viipaleet reikäkauhalla talouspaperille.
  5. Yhdistä kulhossa täytteen pehmeä voi, sokeri ja kaneli.
  6. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat, ja kaada se jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta ohuehko, neliskanttinen (45 cm × 45 cm) levy. Levitä päälle voiseos. Leikkaa levy pituussuunnassa 3 sentin suikaleiksi. Aseta joka suikaleen yläreunaan rivi omenaviipaleita osittain päällekkäin, kaareva reuna hieman taikinan reunan yläpuolella. Kieritä suikaleet rullalle.
  7. Nosta pullat voideltuihin muffinivuokiin. Paista 180-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
  8. Anna omenaruusupullien jäähtyä hetki, nosta ne varovasti vuoasta ja jäähdytä.

Vinkki!

Tarjoa omenaruusupullien kanssa suolakinuskikastiketta. Sekoita kattilassa 2 dl fariinisokeria, 2 ¼ dl kermaa, 2 rkl voita ja ½ tl suolaa, kuumenna ja anna kiehua muutamia minuutteja, kunnes seos paksuuntuu.

Julia kertoo reseptin taustasta:

”Leivon hempeitä suosikkipulliani viikonloppuisin, kun rentouttavalle näpertelylle löytyy aikaa. Pitkän työviikon jälkeen on ihanaa istua alas perheen kanssa ja kahvitella ruusupullien kera. Suolakinuskikastike täydentää makuelämyksen. Kun pullien kylkeen lisää vielä vaniljajäätelöpallon, on vaikea olla muuta kuin yhtä hymyä.”

MITÄ PIDIT?
5