4,7(6)
Omenaruusupullat sulostuttavat kahvipöydän – tartu lukijamme Julian hurmaavaan reseptiin!
Kasvis
2 h 25 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h 25 min
Omenaruusupullat ovat lukijamme Julian suosikkipullat viikonlopun kahvitteluhetkiin. Herkuttelun kruunaa suolakinuskikastike ja pallo vaniljajäätelöä.
17.9.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 kpl
Pullataikina
3 dlkevytmaitoa
2 tl (7 g)kuivahiivaa
1 ½ dl (120 g)sokeria
1 tlsuolaa
1 tlkardemummaa
1muna
8 dlvehnäjauhoja
115 gvoita sulatettuna
Omenat ja täyte
6–8 Pink Lady -omenaa
5 dlomenasiideriä
100 gpehmeää voita
¼ dl (30 g)sokeria
1 tlkanelia

Omenaruusupullat leivotaan näin:

  1. Sekoita kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna.
  2. Lisää seokseen jauhoja vähitellen sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
  3. Vaivaa joukkoon voisula. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla tunnin ajan.
  4. Leikkaa omenat kuorineen ohuehkoiksi viipaleiksi. Kumoa ne laakeaan, korkeareunaiseen kattilaan ja kaada päälle siideri. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna omenoiden kypsyä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä mutta pysyvät koossa. Nosta viipaleet reikäkauhalla talouspaperille.
  5. Yhdistä kulhossa täytteen pehmeä voi, sokeri ja kaneli.
  6. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat, ja kaada se jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta ohuehko, neliskanttinen (45 cm × 45 cm) levy. Levitä päälle voiseos. Leikkaa levy pituussuunnassa 3 sentin suikaleiksi. Aseta joka suikaleen yläreunaan rivi omenaviipaleita osittain päällekkäin, kaareva reuna hieman taikinan reunan yläpuolella. Kieritä suikaleet rullalle.
  7. Nosta pullat voideltuihin muffinivuokiin. Paista 180-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
  8. Anna omenaruusupullien jäähtyä hetki, nosta ne varovasti vuoasta ja jäähdytä.

Vinkki!

Tarjoa omenaruusupullien kanssa suolakinuskikastiketta. Sekoita kattilassa 2 dl fariinisokeria, 2 ¼ dl kermaa, 2 rkl voita ja ½ tl suolaa, kuumenna ja anna kiehua muutamia minuutteja, kunnes seos paksuuntuu.

Julia kertoo reseptin taustasta:

”Leivon hempeitä suosikkipulliani viikonloppuisin, kun rentouttavalle näpertelylle löytyy aikaa. Pitkän työviikon jälkeen on ihanaa istua alas perheen kanssa ja kahvitella ruusupullien kera. Suolakinuskikastike täydentää makuelämyksen. Kun pullien kylkeen lisää vielä vaniljajäätelöpallon, on vaikea olla muuta kuin yhtä hymyä.”

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo