Maku

Omenapuuro – ravinteikkaan aamiaisen viimeistelevät hunajaiset uuniomenat ja paahdettu mysli

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
Omenapuuro tarjoaa päivälle erinomaisen alun. Kokeile täydentää mantelijuomaan keitettävä puuro ihanan pehmeillä uuniomenilla tai rouskuvalla myslillä!
VE
KA
MU
MA
LA
0
2
Julkaistu: 18.8.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2omenaa
  • 1 lmakeuttamatonta mantelijuomaa
  • 3½ dlspelttihiutaleita
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlkanelia

Hunajaiset uuniomenat

  • 6hapanta omenaa (esim. kotimainen tai Granny Smith)
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlmuskottia
  • ½ tljauhettua neilikkaa
  • ½sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ½ dljuoksevaa hunajaa

Paahdettu mysli

  • 3 dlvalmista pähkinäistä mysliä
  • 25 gkookosöljyä tai voita
  • ¼ dlsiirappia tai hunajaa
  • ¼ dlruokosokeria
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Omenapuuro – ohje:

  1. Kuori ja raasta omenat.
  2. Kuumenna mantelijuoma kattilassa kiehuvan kuumaksi.
  3. Lisää spelttihiutaleet ja omenaraaste samalla sekoittaen. Hauduta puuroa noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Mausta lopuksi suolalla ja kanelilla.
  5. Tarjoa esimerkiksi hunajaisten uuniomenoiden, kanelikinuskin ja paahdetun myslin kanssa.

Hunajaiset uuniomenat – ohje:

  1. Pese omenat, poista siemenkodat ja lohko omenat.
  2. Laita omenalohkot uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet. Pirskota päälle vielä sitruunanmehu ja valuta hunaja.
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Kääntele kerran kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä puuron lisukkeena.

Paahdettu mysli – ohje:

  1. Levitä mysli pellille leivinpaperin päälle. Lisää kookosöljy tai voi nokareina. Valuta päälle siirappia tai hunajaa ja ripottele mausteita.
  2. Paahda 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, jotta rasva ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.

Vinkki!

Voit korvata myslin erilaisilla hiutaleilla ja pähkinöillä.

2 kommenttia