
Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata taikinan voi ja anna jäähtyä.
Laita uuni lämepemään 175 asteeseen. Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keskilämmöllä fariinisokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes omenat ovat selvästi karamellisoituneet ja pannulla on sitkeää sokeri-voilientä.
Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperivuoat. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Lisää myös omenakuutiot.
Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Lusikoi taikinaa paperivuokiin melkein täyteen.
Paista muffineita uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoile lämpöisinä jäätelön kera tai sellaisinaan. Myös vaniljakastike käy hyvin omenapiirakkahengessä.