0(0)
Omenapiirakkamuffinit
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Muffinit saavat omenapiirakan makua karamellisoiduista omenakuutioista sekä ihanasta muskottipähkinästä, jota käytetään varsinkin amerikkalaisessa omenapiirakassa.
Julkaistu 29.8.2015
Maku
Reseptin ainekset 12 kpl
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 dlsokeria
1/4 tlmuskottipähkinää
2 kplmunaa
2 dlmaitoa
175 gvoita
Omenat
2 kplomenaa (pientä)
2 rklfariinisokeria
2 rklvoita
1 rklkanelia

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata taikinan voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämepemään 175 asteeseen. Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keskilämmöllä fariinisokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes omenat ovat selvästi karamellisoituneet ja pannulla on sitkeää sokeri-voilientä.

Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperivuoat. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Lisää myös omenakuutiot.

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Lusikoi taikinaa paperivuokiin melkein täyteen.

Paista muffineita uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoile lämpöisinä jäätelön kera tai sellaisinaan. Myös vaniljakastike käy hyvin omenapiirakkahengessä.

Kommentoi »