Omenapannukakku

50 min
4
0

Omenapannukakku

Kanelille maistuva omenapannukakku on maukas herkku, minkä seuraksi sopii vaniljajäätelö tai kermavaahto.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 8 dlkevytmaitoa
  • 2 kplkananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • 2 tlvaniljasokeria

päälle

  • 6-8 kplomenaa (suomalainen)
  • 3 tlsokeria
  • 2 tlkanelia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita keskenään maito, muna ja vehnäjauhot. Lisää sokeri, vaniljasokeri, suola ja voi. Anna taikinan turvota 30min.

Poista omenista karat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Halutessasi voit myös kuoria omenat.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä omenaviipaleet tasaisesti. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Paista 225 asteessa noin 25 min.

Leikkaa hieman jäähtynyt pannari paloiksi ja tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä