Maku

Omenakiekot

2 h 15 min
5
0

Omenakiekot

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 300 gmarmeladia (omena)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlsitruunamehua

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kolmasosa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Alusta kimmoisa, kulhon laidoista irtoava taikina. Peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet marmeladista päälle ja rullaa levy. Leikkaa tanko noin 2 sentin paloiksi ja nosta palat viinerivuokiin kierrepuoli ylöspäin. Nosta vuoat pellille. Toimi toisen taikinapalan kanssa samoin. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Voitele kohonneet pullat munalla, jonka rakenne on sekoitettu rikki. Paista pullia 15–17 minuuttia.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute ja lusikoi se pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja raidoita omenakiekot ennen tarjoilua. Halutessasi voit poistaa paperivuoat ennen omenakiekkojen koristelua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä