Maku

Omenaiset prinsessakakkupalat

4 h 15 min
4.2
0

Omenaiset prinsessakakkupalat

Valmista prinsessakakku vaihteeksi suloisiksi pikkuleivoksiksi! Nämä jokaisen pikkuprinsessan suosikkipalat saavat makua omenahillosta.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 palaa)

Pohja 1

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja

Pohja 2

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja

Täyte (koko määrä)

  • 6 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 rklvaniljasokeria
  • 4 dlkermavaahtoa

Lisäksi

  • 600 ghilloa (omena)
  • 500 gmarsipaania (vihreä)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklkoristerakeita

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN3 h

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada leivinpaperoidulle pellille. Paista pohjaa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille tai puhtaalle keittiöpyyhkeelle jäähtymään. 

Tee toinen pohjalevy samoin.

Valmista täyte. Sekoita maito, munat, perunajauho ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki, lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.

Kasaa kakku. Levitä pohjalevylle omenahillo ja puolet täytteestä. Nosta toinen kakkulevy päälle. Pane hetkeksi paino kakun päälle, niin kakun pinta tasoittuu, esim. uunipelti tai pari päällekkäin toimivat hyvin. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja siirrä kakku kylmään odottamaan.

Kauli yksi marsipaanipötkö kerrallaan, ettei massa kuivahda ja repaloidu. Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan. Ripottele puhtaalle työpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani puolen kakkulevyn kokoiseksi levyksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle.

Tee samoin toisella pötköllä.

Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa omenainen prinsessakakkulevy palasiksi pitkällä, kapealla veitsellä ja koristele. 

Vinkki!

3 vaihtoehtoa kakun säilytykseen:

  1. Tee kakku valmiiksi juhlaa edeltävänä päivänä, älä pakasta, vaan pidä jääkaapissa peitettynä.
  2. Pakasta kakku hyvin peitettynä ilman marsipaanikuorrutusta. Kuorruta sulanut kakku ja leikkaa tarjolle.
  3. Pakasta kakku marsipaanikuorrutteen kera. Kun otat levykakun sulamaan huoneenlämpöön, ajoita paloittelu 20 minuutin päähän, sillä silloin kohmeinen kakku leikkautuu nätisti. Kokonaan sulanut marsipaani kostuu ja pehmenee, joten leikkaaminen ei onnistu enää myöhemmin. Pakastaminen ei vaikuta makuun.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä