Omenainen uunipata

2 h 15 min
5
0

Omenainen uunipata

MU
GL
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 250 gkarjalanpaistilihaa
  • 1 rklvoita
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlviinietikkaa
  • 1/4 tlinkivääriä
  • 1/4 tlkanelia
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 kplomenaa
  • 2 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 2 rklsmetanaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se muutamaan osaan. Nosta sipulit ja lihat pieneen, kannelliseen uunivuokaan ja lisää joukkoon mausteet. Kaada päälle vesi ja peitä pata kannella.

Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa vähintään 1 1/2 tuntia. Lisää sitten kuorittu ja lohkottu omena, persilja sekä smetana. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä halutessasi ripaus mustapippuria. Anna uunipadan kypsyä vielä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.

Nauti omenaisen uunipadan seurana keitettyjä perunoita tai riisiä ja ruokajuomana maitoa tai piimää.

•Lihapata saa maukasta kalsiumlisää manteleista. Lisää pataan 1/2 dl manteleita yhdessä omenoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä