Maku

Omenainen sosekeitto

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
GL
KA
MU
4.8
2
Julkaistu 24.11.2009


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplomenaa
  • 300 gbataattia
  • 5 kplporkkanaa
  • 2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1/4 tlkardemummaa

Lisäksi

  • 1 kplomenaa
  • 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
Tulosta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori omenat ja juurekset. Leikkaa kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi.

Kuumenna voi kattilan pohjalla ja kuullota siinä sipulit.

Kaada kattilaan vesi, lisää fondi ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua 10–15 minuuttia.

Keiton kiehuessa kuori ja viipaloi omena renkaiksi. Poista siemenet. Kuumenna rasva ja paista omenarenkaita muutama minuutti molemmin puolin.

Mausta omenainen keitto inkiväärillä ja kardemummalla. Soseuta keitto.

Tarjoa sosekeitto omenarenkaiden ja tuoreen leivän kanssa.

Perinteiset leivontamausteet, inkivääri ja kardemumma, sopivat myös ruokia maustamaan.
2 kommenttia