Kuvat
Julkaistu 24.11.2009

Omenainen sosekeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipulia
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 2 kplomenaa
- 300 gbataattia
- 5 kplporkkanaa
- 2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
- 8 dlvettä
- 2 rklkasvisfondia
- 1 tlinkivääriä
- 1/4 tlkardemummaa
Lisäksi
- 1 kplomenaa
- 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori omenat ja juurekset. Leikkaa kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna voi kattilan pohjalla ja kuullota siinä sipulit.
Kaada kattilaan vesi, lisää fondi ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua 10–15 minuuttia.
Keiton kiehuessa kuori ja viipaloi omena renkaiksi. Poista siemenet. Kuumenna rasva ja paista omenarenkaita muutama minuutti molemmin puolin.
Mausta omenainen keitto inkiväärillä ja kardemummalla. Soseuta keitto.
Tarjoa sosekeitto omenarenkaiden ja tuoreen leivän kanssa.
Perinteiset leivontamausteet, inkivääri ja kardemumma, sopivat myös ruokia maustamaan.