Omenainen minttuhyytelö

40 min
4
0

Omenainen minttuhyytelö

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 5 dlomenatäysmehua
  • 100 gtuoretta minttua
  • 300 ghillosokeria
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (vihreä)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa mehu kattilaan ja kiehauta se. Lisää mukaan huuhdotut mintunoksat. Anna hautua ja maustua. Siivilöi mehu.

Kuumenna mehu ja sekoita vähitellen hillosokeri mehun joukkoon. Lisää nestemäistä karamelliväriä muutama tippa, kunnes väri on mielestäsi sopiva. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Valuta ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle, jäähdytä nopeasti vaikka jääkaapissa ja vedä lusikalla vako hyytelöläntin keskelle. Jos vako ei umpeudu, on minttuhyytelö valmista.

Kuori vaahto pinnalta. Purkita omenainen minttuhyytelö. Anna jäähtyä ja vie kylmään.

•Jos hyytelö ei noin 20 minuutin keittämisen jälkeen ole hyytynyt, lisää hyytelöimisainetta (Melatin). Katso tarkemmat ohjeet pakkauksesta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä