Omenainen kasvissosekeitto on kuin samettia suussa! Omenan, juuripersiljan ja perunan liitto hurmaa. Kuivata keiton kaveriksi omenasipsejä, joiden ohjeen löydät keittoreseptin alta.
Kuori ja leikkaa juuripersiljat ja perunat paloiksi. Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista siemenkota. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen. Kuori ja ja leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaikki kasvikset. Kuullota sekoittaen muutama minuutti. Lisää vesi, fondi ja mausteet.
Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja kiehauta vielä. Viimeistele tuoreella timjamilla. Tarjoa keiton kanssa suolattuja omenasipsejä.
Suolatut omenasipsit – ohje:
Viipaloi omenat veitsellä tai mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi (2–3 mm). Siemenkotaa ei tarvitse poistaa, ja kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen.
Valuta viipaleiden päälle vähän hunajaa (tai vegaanista vaahtera- tai agavesiirappia) ja ripottele päälle sormisuolaa.
Levitä viipaleet pellille, leivinpaperin päälle vieri viereen, yhdeksi kerrokseksi. Kuivata kiertoilmalla, 90 asteessa noin 4 tuntia. Käännä sipsit puolessa välissä. Pane kuivat sipsit lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti.