Omenainen kanapata lämmittää talvella

4.5
0

Omenainen kanapata lämmittää talvella

Omenainen kanapata lämmittää talvella. Kastikkeen kruunaa omenat sekä pähkinävoi, myös tilkka Calvadosta tekee terää kastikkeelle.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1,5 kgkanaa
  • 6 kplbanaanisalottisipulia
  • 2 kplomenaa
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 3 rklpersiljaa silputtuna
  • 7 dlkanalientä
  • 150 gcreme fraichea
  • 1 kplsitruunan mehu
  • 3 rklcalvadosia
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 75 gvoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ruskista puolet voista (n.40g) kattilan pohjassa hiljalleen kunnes voi alkaa ruskistumaan ja tuoksumaan pähkinältä.

Lisää sekaan lohkoiksi leikatut omenat. Sekoittele hetki ja siirrä sivuun odottamaan.

suolaa ja pippuroi kanat kauttaaltaan.

Kuumenna pannu ja sulata siinä loppu voi ja ruskista kanat nahkapuoli alaspäin 5min

Lisää sekaan kuoritut puolitetut salottisipulit.

Käännä ja anna paistua myös toiselta puolelta 5min. Käännä takaisin.

Lisää kanaliemi (7dl vettä +1,5 kanaliemikuutiota) ja calvados (calvados ei pakollinen)

anna kiehua kunnes n.½ nesteestä jäljellä. (n.25min. voit käännellä kanoja kiehumisen aikana)

Lisää sekaan creme fraiche ja yrtit. Anna muhia hetki ja lisää sitten sitruunanmehu, omenat ja ruskitettu voi sekaan.

Sekoita ja anna poreilla vielä n.5min.

Tarjoa riisin ja salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä