Omenahoukutus

50 min
3.7
0

Omenahoukutus

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gomenaa (Granny Smith)
  • 25 gsuolatonta voita
  • 2 dlpunaherukoita

Toffeekastike

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 75 gsuolatonta voita
  • 2 tlvaniljasokeria

Mantelimuruseos

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 75 gsuolatonta voita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 3 dlmantelilastuja

Tarjoiluun

  • 10 dlvaniljajäätelöä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Tee ensin toffeekastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Siirrä sivuun. Mausta vähän jäähtynyt kastike vaniljasokerilla.

Tee sitten muruseos. Sekoita jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja sitruunan kuoriraaste kulhossa. Nypi joukkoon voi. Sekoita mukaan fariinisokeri ja mantelilastut.

Kuori omenat ja poraa siemenkodat pois. Leikkaa omenat reiluiksi lohkoiksi. Kuumenna voi paistokasarissa ja kääntele omenanpaloja, kunnes ne ovat vähän pehmenneet (3 min). Lisää 1 1/2 dl toffeekastiketta ja sekoittele vielä 2–3 minuuttia. Kumoa omenat voideltuun uunivuokaan. Ripottele vuokaan myös jäiset punaherukat.

Levitä päälle muruseos ja paista 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes omenapaistoksen pinta saa väriä.

Tarjoa omenahoukutus lämpimänä jäätelön ja lopun toffeekastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä