Maku

Omenafocaccia

1 h 10 min
5
0

Omenafocaccia

KA
LA
MA
MU
0
5
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 5 dlvettä
  • 1 tlpizzamaustetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 9 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 kplomenaa (viipaloituna)
  • 2 rklsormisuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita 42-asteiseen veteen pizzamauste, suola ja oliiviöljy sekä pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.

Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia yleiskoneessa, niin saat taikinaan hyvän sitkon.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

Kauli taikinasta leivinpaperin päällä uunipellin kokoinen levy ja kohota leipä vielä liinan alla.

Sivele focaccia-leipä oliiviöljyllä. Asettele pinnalle omenaviipaleita sekä halutessasi merisuolaa.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivele kuuman omenafocaccian pinta vielä oliiviöljyllä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä