Maku

Omenadonitsit – suloiset (ja todella vähärasvaiset) sydändonitsit paistuvat kätevästi uunissa

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Omenadonitsit saavat hurmaavan makunsa omppusoseesta ja siideristä sekä ripauksesta kanelia ja inkivääriä. Nämä helpot herkut katoavat hetkessä parempiin suihin.
VE
5
0
Julkaistu: 24.8.2018


Ainekset (12 kpl)

Omenadonitsien taikina

  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tlruokasoodaa
  • ½ tlkanelia
  • ¼ tlinkivääriä
  • ⅓ tlsuolaa
  • ¾ dl vaahterasiirappia
  • ½ dlomenasiideriä
  • ½ dlomenasosetta
  • 1 rklrypsiöljyä

Vuoan voiteluun

  • 1 rklrypsiöljyä

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • ½ dlomenasiideriä
  • ¼ tlvihreää geeliväriä
  • 1 rklkoristerakeita
Tulosta

Omenadonitsit leivotaan helposti näin:

  1. Voitele donitsipellin kolot öljyllä. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
  2. Sekoita toisessa kulhossa siirappi, siideri, omenasose ja öljy. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Pursota taikina pussista tai lusikoi pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin saakka.
  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia.
  5. Sekoita notkea kuorrutus tomusokerista ja siideristä. Värjää se geelivärillä. Kasta donitsien toinen puoli kuorrutukseen ja ripottele pinnalle koristerakeita.

Donitsit ovat vegaanisia. Tarkista kuitenkin käyttämäsi siiderin, geelivärin ja koristerakeiden vegaanisuus.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »