Maku

Omenadonitsit – suloiset (ja todella vähärasvaiset) sydändonitsit paistuvat kätevästi uunissa

30 min
VE
5
0

Omenadonitsit saavat hurmaavan makunsa omppusoseesta ja siideristä sekä ripauksesta kanelia ja inkivääriä. Nämä helpot herkut katoavat hetkessä parempiin suihin.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 kpl)

  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tlruokasoodaa
  • ½ tlkanelia
  • ¼ tlinkivääriä
  • ⅓ tlsuolaa
  • ¾ dl vaahterasiirappia
  • ½ dlomenasiideriä
  • ½ dlomenasosetta
  • 1 rklrypsiöljyä

Vuoan voiteluun

  • 1 rklrypsiöljyä

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • ½ dlomenasiideriä
  • ¼ tlvihreää geeliväriä
  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Omenadonitsit valmistuvat näin:

  1. Voitele donitsipellin kolot öljyllä. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
  2. Sekoita toisessa kulhossa siirappi, siideri, omenasose ja öljy. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Pursota taikina pussista tai lusikoi pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin saakka.
  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia.
  5. Sekoita notkea kuorrute tomusokerista ja siideristä. Värjää se geelivärillä. Kasta donitsien toinen puoli kuorrutukseen ja ripottele pinnalle koristerakeita.

Donitsit ovat vegaanisia. Tarkista kuitenkin käyttämäsi siiderin, geelivärin ja koristerakeiden vegaanisuus.

MITÄ PIDIT?
5