Maku

Omenachutney

1 h 10 min
0
0

Omenachutney

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1500 gomenaa (suomalainen)
  • 1 kplsitruunaa
  • 4 kplsipulia
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 dlpunaviinietikkaa
  • 7 dlfariinisokeria
  • 1 dlrusinoita
  • 1 rklinkivääriä
  • 2 tlsuolaa
  • 2 kplbanaania

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Pese sitruuna ja leikkaa se neljään lohkoon. Leikkaa lohkot ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Pane kaikki ainekset kattilaan.
Puserra joukkoon valkosipulinkynnet ja kaada päälle etikka. Keitä seosta 15 minuuttia.

Lisää sokeri, rusinat ja mausteet ja jatka keittämistä toiset 15 minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa viipaloidut banaanit. Kun seos paksunee, on se valmista.

Lusikoi chutney kuumaan lasitölkkiin. Säilytä kylmässä.

•Chutney on makeahko pikkelssi, jota keitetään niin pitkään, että raaka-aineet soseutuvat. Se maustetaan voimakkaasti usein intialaisin maustein. Se sopii erinomaisesti tarjottavaksi liharuokien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä