Kotivinkki

Omena-vaniljaviinerit

0
0

Omena-vaniljaviinerit

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 500 glehtitaikinalevyä
  • ½–1 pktpaistonkestävää omenamarmeladia
  • raesokeria

Vaniljakreemi:

  • 5 dlkermamaitoa
  • 4 rklsokeria
  • 2luomukananmuna
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria

Päälle:

  • 2-3isoa hapanta omenaa
  • voita paistamiseen
  • 2-3 rklsokeria
  • 1 tlkanelia
  • vihreitä viinirypäleitä ja mintunlehtiä koristeluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Jaa sulatetut taikinalevyt neljään osaan ja nämä osat edelleen puoliksi. Tee taikinalevypaloihin kehystävät viillot noin sentin päästä reunasta.

2. Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Levitä omenamarmeladi taikinapohjien keskelle. Koristele reunat raesokerilla. Paista pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Anna jäähtyä.

3. Sekoita kattilassa kermamaito, sokeri, munat, perunajauhot ja vaniljasokeri. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä heti, kun se on pulpahtanut, jotta kastike ei juoksetu.

4. Jäähdytä nopeasti esimerkiksi panemalla kattila kylmään vesialtaaseen. Levitä kiisseliä paistetuille ja jäähtyneille viineripohjille.

5. Kuoritut ja pilko omenat. Kypsennä niitä kevyesti voissa pannulla. Mausta sokerilla ja kanelilla. Nosta sivuun jäähtymään.

6. Koristele viinerit ennen tarjoilua kivettömillä halkaistuilla viinirypäleillä ja jäähtyneillä omenapaloilla tai muilla raikkailla hedelmä- ja marjapaloilla.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä